• Ypsilon je hra

    V decembri sa toho udialo veľa, ale spomeniete si ešte na súťaž Ypsilon je hra?

    Jej hlavným poslaním bolo propagovať a popularizovať slovenský jazyk a literatúru ako vyučovací predmet, ale aj zábavnou formou motivovať žiakov k úspešnému riešeniu písomných testov. Predsa len, slovenčina je náš materinský jazyk a netreba sa ho báť. O tom sa presvedčilo dovedna 29 žiakov našej školy z 1. a 2. stupňa. 23 žiakov získalo diplom so zlatou medailou.

    Všetkým, ktorí boli úspešní a dosiahli bodový zisk 100%, venovali organizátori súťaže vecnú cenu. Ostatní súťažiaci dostali diplom o absolvovaní súťaže a milú drobnosť.

  • Sobota patrila hokejbalu!

    Všetko sa začalo u saleziánov v Prešove besedou s extraligovým hráčom Patrikom Mitrom, ktorý má skúsenosti aj z českej najvyššej súťaže a tiež aj z reprezentácie Slovenska. Potom sme pokračovali miniturnajom, v ktorom sme si zmerali sily s družstvami HBC Saleziáni Prešov, Hokejbal Prešov o.z. a aj s tímom Saleziáni Bardejov. Po dvoch tesných prehrách s prešovskými celkami a jednej výhre nad Bardejovom sme napokon obsadili 3.miesto. Domov sa vraciame namotivovaní do ďalšej práce a tešíme sa na priateľské zápasy, ktoré by sme chceli konečne odohrať aj v Terni.

  • Naše deti v ŠKD :-)

    Nelka s Emkou namiešali farebné cesto a mráz (nie rúra) dokončil ich prácu. Vo formičke vymodeloval pekné koláčiky. Zakrátko sa ale premenili opäť na farebnú vodu. Mikroténová chobotnička sa na vás nalepí a nie a nie dole. Musíte si ju predtým trieť po vlasoch. A pár šikovných druhákov a tretiakov pripravilo predstavenie Tri prasiatka. Pripravili všetko (vstup bol iba s lístkami). Znovu sme si pripomenuli, že sa vyplatí nebyť lenivý, lebo každá povrchnosť nás časom dobehne. A vždy, keď je možnosť, užívame si našu telocvičňu. Precvičíme naše telo aj hlasivky. Majte pekné dni. Prajú deti z ŠKD.

  • Divadelné predstavenie v angličtine

    Posledný januárový týždeň sa žiaci siedmeho, ôsmeho a deviateho ročníka zúčastnili anglického predstavenia United Neighbours of London. V Kine Scala sa stretli aj s inými základnými školami z Prešova a okolia.

    Keďže bola táto divadelná hra v angličtine, žiaci spoznali aj nové slovíčka či anglické výrazy. Predstavenie bolo kvalitne zorganizované a zahrané. Nechýbali ani vtipné momenty.  Okrem zábavy si účastníci odniesli aj niečo nové.

    Tešíme sa na ďalšie podobné podujatia.

     

    Zuzana Kacárová, 8. A

  • Pozvánka pre rodičov deviatakov

    Pozývame rodičov deviatakov a rodičov končiacich žiakov na stretnutie, ktoré sa uskutoční 8. 2. 2024 o 15:30 v budove školy. Na tomto stretnutí získate základné informácie týkajúce sa prechodu žiakov na strednú školu (termíny, prihlášky, tlačivá atď.), hodnotenie žiakov zo strany učiteľov matematiky a slovenského jazyka, ako aj pomoc výchovného poradcu pri výbere vhodnej strednej školy.

  • Šikovný chlapec - šikovné dievča má pokračovanie :-)

    Dňa 28. 11. 2023  vybraní žiaci 4. A  reprezentovali našu školu v CVC v Prešove v súťaži ŠIKOVNÝ CHLAPEC - ŠIKOVNÉ DIEVČA . To už viete. Príjemnou novinkou sú však výsledky niektorých našich žiakov. Môžeme sa pochváliť výborným umiestnením! Do prvej desiatky z  počtu 120 zúčastnených, a teda aj do finálového kola, sa dostali naši žiaci Ondrej Senderák a Eliška Senderáková. GRATULUJEME! Veľmi pekné hodnotenie mali aj ďalší súťažiaci, a to Michal Bučko, Michaela Mikulová a Sofia Švecová. Ďakujeme všetkým súťažiacim  za výbornú reprezentáciu školy a postupujúcim držíme palce vo finále, ktoré sa uskutoční v máji.

    Erika Senderáková

  • A naďalej v zbere pokračujeme

    Do dnešného dňa sme na našej škole vyzbierali úžasných 1700 kg papiera.

     

  • O tom, že sú naši žiaci šikovní, sme sa presvedčili aj v treťom ročníku.

    Tretiaci vytvorili rozkošných robotov, ktorých na hodinách anglického jazyka pekne opísali a predstavili svojim spolužiakom.

  • Takto vyzeral rok 2023 na našej škole 😎 Ďakujeme 👏

  • Vianočná akadémia

    Prišiel čas Vianoc – čas sviatočný, čas výnimočný, čas priam zázračný. A v tomto predvianočnom období si žiaci MŠ a ZŠ pripravili bohatú vianočnú akadémiu, ktorá sa niesla v duchu slovenských piesní, kolied. Uskutočnila sa 19. 12. 2023 v priestoroch kultúrneho domu. Okrem bohatého kultúrneho programu si mohli rodičia užiť predvianočnú atmosféru aj na trhoch, ktoré ponúkali handmade výrobky našich učiteľov a žiakov. Výťažok poputuje do fondu hier.

    Ďakujeme všetkým organizátorom a účinkujúcim, ktorí venovali tomuto podujatiu svoj čas, ale hlavne svoje srdce.

                                                                                                                                                          Mgr. Paula Bajová

    fotky z vystúpenia : https://zsmsterna.edupage.org/album/

  • Požehnané a pokojné vianočné sviatky plné radosti a lásky Vám praje ZŠ s MŠ Terňa. 🙂 🎄🎁

  • Florbalový turnaj dievčat

    18.12.2023 sa uskutočnil v novej telocvični florbalový turnaj dievčat 7. - 9. ročníka o putovný pohár riaditeľa školy. Ale keďže sa jeden tím nakoniec neprihlásil, bol z toho nakoniec finálový zápas dievčat z 9. A a 8. A. Tri tretiny po 12 minút stačili na to aby si žiačky z chuti zahrali. Víťazne z toho vyšli deviatačky. Zvíťazili 12:3. Zápas bol napínavý a fyzicky náročný. Víťazkám gratulujeme.

  • Pozrite si aj na videu, aká bola atmosféra našej Vianočnej akadémie. 🎄🎼

  • Oznam - vyplácanie cestovného

    Vážení rodičia, oznamujeme termín vyplácania cestovného pre rodičov tých žiakov, ktorým ho neposielame na účet. 

    Streda 20. 12. 2023  od 9,00 do 12,00 a od 13:00 do 15,00 hod. 

     

    PaedDr. Pavol Tokár

  • 1. ročník volejbalového zápasu učiteľov proti žiakom

    V piatok 15. decembra sa uskutočnil dlhšie očakávaný a pripravovaný 1. ročník volejbalového zápasu učiteľov našej školy proti deviatakom. Týmto podujatím sa naplnila myšlienka viacerých vyučujúcich, a to zjednotiť  sa pri športe. Výzva to bola aj pre našich deviatakov.

    Zápas svojim príhovorom otvorila p. zástupkyňa Mgr. Daniela Tomášová. Hralo sa na dva víťazné sety. Prvý set vyhrali žiaci v pomere 25:11. Druhý set bol veľmi napínavý a vyrovnaný. Po výhre 27:25 v prospech učiteľov sa stav zápasu vyrovnal na 1:1. Nasledoval rozhodujúci tretí set. Po dramatickom zvrate ho napokon vyhrali učitelia 25:22. Celkový stav na sety skončil teda 2:1 v prospech učiteľov.

    Sme veľmi vďační, že tento prvý ročník sa uskutočnil práve v našej novej telocvični. Povzbudzujúci žiaci vytvorili krásnu atmosféru. Aj toto podujatie bolo vysielané naživo cez facebook školy a žiacky tím Telky eTelky si zodpovedne splnil všetky svoje úlohy. Tešíme sa na reportáž. Fotografie si môžete pozrieť vo fotoalbume.

    Mgr. Peter Palko

  • Detská liga v malom futbale

    Ďakujeme žiakom 2. stupňa za vzornú reprezentáciu našej školy v Detskej lige v malom futbale. ⚽️

  • Zmena vo vyučovaní

    Riaditeľstvo školy Vám oznamuje, že pred Vianocami nastane zmena vo vyučovaní:

    - vo štvrtok 21. 12. 2023 sú všetky triedy dopoludnia, 1. - 4. ročník končí o 10:40,

                                                                                           5. - 9. ročník končí o 11:35,

                                                                                           strava - balíčky,

                                                                                           ŠKD v normálnom režime,

    - v piatok 22. 12. 2023 je udelené riaditeľské voľno.

  • Detská liga v malom futbale

    Ďakujeme žiakom 1. stupňa za vzornú reprezentáciu našej školy v Detskej lige v malom futbale. ⚽️

  • Pozvánka na Vianočnú akadémiu

    žiaci ZŠ a MŠ Terňa

  • Štastné, veselé a sladké od žiakov ZŠ Terňa

    Ak by ste si chceli otvoriť cukrárenskú výrobu, môžem vám odporučiť dievčatá z nášho ŠKD. Išlo im to ako na saniach po zľadovatenom snehu (aby som bola aktuálna). Boli šikovné, akčné. Nič nepokazili, nič sa nepripieklo. Chlapcov sme nechali oddychovať. Niektorí majú zajtra pred sebou dôležitý futbalový zápas. O pohostenie ale neprišli. My dievčatá, sme veľmi veľkorysé. Celé naše mamky. Čo sme si upiekli, to sme si aj zjedli. Aj to je výhoda v našom ŠKD. Nemusíme čakať do Vianoc.

strana:

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou, Hlavná 113/68, 082 67 Terňa
    Hlavná 113/68, 082 67 Terňa
  • Pevná linka: +421 51 45 95 228

    Riaditeľ PaedDr. Pavol Tokár: +421 948 302 178

    Zástupkyňa pre ZŠ Mgr. Daniela Tomášová: +421 948 731 458

    Zástupkyňa pre MŠ Mgr. Erika Dziaková: +421 940 996 539

    Vedúca školskej jedálne Melánia Segedyová: +421 948 688 942

Fotogaléria

Počet návštev: 189940