• EURÓPSKY KVÍZ O PENIAZOCH

    Dnes sme zistili, koľko toho vieme o financiách.

    Žiaci 7. a 8. ročníka sa zúčastnili Európskeho kvízu o peniazoch.

    Ten je zameraný na zlepšenie finančnej gramotnosti hravou a zábavnou formou.

    Slovenské národné kolo organizovala Slovenská banková asociácia v spolupráci s Nadáciou pre deti Slovenska.

  • Riaditeľské voľno

    Vážení rodičia, 

    riaditeľstvo ZŠ s MŠ v Terni Vám oznamuje, že dňa 20. 3. 2024 (v stredu) udeľuje žiakom II. stupňa riaditeľské voľno z organizačných dôvodov (Testovanie 9). Všetci žiaci I. stupňa sa učia 1. - 4. hodinu doobeda, ŠKD aj MŠ fungujú v normálnom režime.

  • Zápis žiakov do 1. ročníka

    Milí rodičia budúcich prváčikov!

  • Oznam - vyplácanie cestovného

    Vážení rodičia, oznamujeme termín vyplácania cestovného pre rodičov tých žiakov, ktorým ho neposielame na účet. 

    Utorok 12. 3. 2024  od 9:00 do 12:00 a od 13:00 do 14:00 hod. 

     

    PaedDr. Pavol Tokár

  • Zrušenie lyžiarskeho výcviku

    Milí rodičia, 
    lyžiarske stredisko Ski Drienica ukončilo 25. februára 2024 lyžiarsku sezónu z dôvodu nevyhovujúceho počasia, preto sa lyžiarsky výcvik tento rok ruší. Veľmi nás to mrzí. Ostáva len veriť, že sa na budúci rok výcvik podarí.

    Ďakujeme za pochopenie a prajeme krásny zvyšok jarných prázdnin.

  • Chrípkové prázdniny

    Vážení rodičia, 

    riaditeľstvo ZŠ s MŠ v Terni Vám týmto oznamuje, že v súlade s prevádzkovým poriadkom školy, na základe konzultácie s RÚVZ Prešov a po dohode so zriaďovateľom školy z dôvodu pretrvávajúcej absencie žiakov pre respiračné ochorenia PRERUŠUJE vzdelávanie v základnej škole od 21. 2. 2024 do 23. 2. 2024. Vyučovanie sa začne 4. 3. 2024 až  po jarných prázdninách.

  • Detská liga v malom futbale Prešov

    Ďakujeme žiakom 2. stupňa za vzornú reprezentáciu našej školy v Detskej lige v malom futbale U14 a U16 v Prešove.

  • Detská liga v malom futbale Prešov

    Ďakujeme žiakom 1. stupňa za vzornú reprezentáciu našej školy v Detskej lige v malom futbale U9 a U11 v Prešove.

  • 3. DEŇ PRIATEĽSTVA

    Keby sme nemali priateľov po boku, naše dni by boli chudobné a stále by nám niečo chýbalo. Nerozvinuli by sme sa do tej plnosti, ku ktorej sme povolaní.

    Ľudia, s ktorými sa môžeme navzájom obdarovávať radosťou, s ktorými si rozumieme, opätujeme obetu, bytostne patria do nášho života a preto aj počas Popolcovej stredy a zároveň Dňa sv. Valentína pokračujeme v Týždni priateľstva.

    Dnes sme sa snažili zriecť niečoho v prospech niekoho. Na srdiečko sme ráno napísali, čo chceme počas dňa urobiť pre niekoho v škole. Zriecť sa svojho času a darovať ho niekomu, s kým sa bežne nerozprávame, snažiť sa byť pozornejší, slušnejší, láskavejší, na prestávkach pokojnejší, napísať list - Valentínku, zavolať tým, ktorí sú momentálne chorí, nechať odkaz, poslať pozornosť... Zo srdiečok sme vyskladali veľký Strom dobra. V piatok si vyhodnotíme všetky aktivity počas Týždňa priateľstva.

  • Aj tretiaci sú šikovní

         Na dobré sa niekedy musí čakať dlhšie. Tak aj my sme si pár týždňov počkali na výsledky tretiakov v súťaži Šikovný chlapec - šikovné dievča.

        Až v týchto dňoch sme sa dozvedeli o ich výsledkoch a sme radi, že aj oni nás presvedčili o svojich schopnostiach a nadaní. Blahoželáme Františkovi Olejníkovi z 3. A, že skončil medzi najlepšími a postúpil do finálového kola súťaže, ktorá sa uskutoční v máji. Držíme päste do ďalšieho náročného súťaženia! Všetkým jeho spolužiakom ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

                                                                                                                                                              A. Kračinovská

  • Lyžiarsky výcvik - preloženie

    Vážení rodičia, 

    z dôvodu nevyhovujúceho počasia prekladáme lyžiarsky výcvik na 11. 3. - 15. 3. 2024. 

  • Týždeň priateľstva na našej škole

    Včera sme si do školy priniesli stužky, ktoré nás spojili na vyučovacích hodinách.

    Aj takýmto spôsobom sme si symbolicky pripomenili silu a hodnotu priateľstva.

  • Olympijský odznak všestrannosti 2024

    Septembrové testovanie pohybových schopností žiakov 6. – 9. ročníka pod záštitou Slovenského olympijského a športového výboru prinieslo našim žiakom sľúbené vyhodnotenie a cenné certifikáty. Žiaci majú možnosť každý rok otestovať svoje pohybové schopnosti v šiestich disciplínach (výdrž v zhybe, člnkový beh 10 x 5 metrov, člnkový vytrvalostný beh, hod plnou loptou, skok do diaľky z miesta, ľah sed za 30 s.) a porovnať ich so žiakmi v rámci celého Slovenska. Viacerí dosiahli pekné výsledky ohodnotené aj odznakom. No najdôležitejšie je aby každý žiak z roka na rok prekonával minimálne samého seba.

    Tešíme sa na krajské kolo Olympijského odznaku všestrannosti, ktoré je naplánované na 10. apríla 2024 v Poprade.

  • Ypsilon je hra

    V decembri sa toho udialo veľa, ale spomeniete si ešte na súťaž Ypsilon je hra?

    Jej hlavným poslaním bolo propagovať a popularizovať slovenský jazyk a literatúru ako vyučovací predmet, ale aj zábavnou formou motivovať žiakov k úspešnému riešeniu písomných testov. Predsa len, slovenčina je náš materinský jazyk a netreba sa ho báť. O tom sa presvedčilo dovedna 29 žiakov našej školy z 1. a 2. stupňa. 23 žiakov získalo diplom so zlatou medailou.

    Všetkým, ktorí boli úspešní a dosiahli bodový zisk 100%, venovali organizátori súťaže vecnú cenu. Ostatní súťažiaci dostali diplom o absolvovaní súťaže a milú drobnosť.

  • Sobota patrila hokejbalu!

    Všetko sa začalo u saleziánov v Prešove besedou s extraligovým hráčom Patrikom Mitrom, ktorý má skúsenosti aj z českej najvyššej súťaže a tiež aj z reprezentácie Slovenska. Potom sme pokračovali miniturnajom, v ktorom sme si zmerali sily s družstvami HBC Saleziáni Prešov, Hokejbal Prešov o.z. a aj s tímom Saleziáni Bardejov. Po dvoch tesných prehrách s prešovskými celkami a jednej výhre nad Bardejovom sme napokon obsadili 3.miesto. Domov sa vraciame namotivovaní do ďalšej práce a tešíme sa na priateľské zápasy, ktoré by sme chceli konečne odohrať aj v Terni.

  • Naše deti v ŠKD :-)

    Nelka s Emkou namiešali farebné cesto a mráz (nie rúra) dokončil ich prácu. Vo formičke vymodeloval pekné koláčiky. Zakrátko sa ale premenili opäť na farebnú vodu. Mikroténová chobotnička sa na vás nalepí a nie a nie dole. Musíte si ju predtým trieť po vlasoch. A pár šikovných druhákov a tretiakov pripravilo predstavenie Tri prasiatka. Pripravili všetko (vstup bol iba s lístkami). Znovu sme si pripomenuli, že sa vyplatí nebyť lenivý, lebo každá povrchnosť nás časom dobehne. A vždy, keď je možnosť, užívame si našu telocvičňu. Precvičíme naše telo aj hlasivky. Majte pekné dni. Prajú deti z ŠKD.

  • Divadelné predstavenie v angličtine

    Posledný januárový týždeň sa žiaci siedmeho, ôsmeho a deviateho ročníka zúčastnili anglického predstavenia United Neighbours of London. V Kine Scala sa stretli aj s inými základnými školami z Prešova a okolia.

    Keďže bola táto divadelná hra v angličtine, žiaci spoznali aj nové slovíčka či anglické výrazy. Predstavenie bolo kvalitne zorganizované a zahrané. Nechýbali ani vtipné momenty.  Okrem zábavy si účastníci odniesli aj niečo nové.

    Tešíme sa na ďalšie podobné podujatia.

     

    Zuzana Kacárová, 8. A

  • Pozvánka pre rodičov deviatakov

    Pozývame rodičov deviatakov a rodičov končiacich žiakov na stretnutie, ktoré sa uskutoční 8. 2. 2024 o 15:30 v budove školy. Na tomto stretnutí získate základné informácie týkajúce sa prechodu žiakov na strednú školu (termíny, prihlášky, tlačivá atď.), hodnotenie žiakov zo strany učiteľov matematiky a slovenského jazyka, ako aj pomoc výchovného poradcu pri výbere vhodnej strednej školy.

  • Šikovný chlapec - šikovné dievča má pokračovanie :-)

    Dňa 28. 11. 2023  vybraní žiaci 4. A  reprezentovali našu školu v CVC v Prešove v súťaži ŠIKOVNÝ CHLAPEC - ŠIKOVNÉ DIEVČA . To už viete. Príjemnou novinkou sú však výsledky niektorých našich žiakov. Môžeme sa pochváliť výborným umiestnením! Do prvej desiatky z  počtu 120 zúčastnených, a teda aj do finálového kola, sa dostali naši žiaci Ondrej Senderák a Eliška Senderáková. GRATULUJEME! Veľmi pekné hodnotenie mali aj ďalší súťažiaci, a to Michal Bučko, Michaela Mikulová a Sofia Švecová. Ďakujeme všetkým súťažiacim  za výbornú reprezentáciu školy a postupujúcim držíme palce vo finále, ktoré sa uskutoční v máji.

    Erika Senderáková

  • A naďalej v zbere pokračujeme

    Do dnešného dňa sme na našej škole vyzbierali úžasných 1700 kg papiera.

     

strana:

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou, Hlavná 113/68, 082 67 Terňa
    Hlavná 113/68, 082 67 Terňa
  • Pevná linka: +421 51 45 95 228

    Riaditeľ PaedDr. Pavol Tokár: +421 948 302 178

    Zástupkyňa pre ZŠ Mgr. Daniela Tomášová: +421 948 731 458

    Zástupkyňa pre MŠ Mgr. Erika Dziaková: +421 940 996 539

    Vedúca školskej jedálne Melánia Segedyová: +421 948 688 942

Fotogaléria

Počet návštev: 166657